Uvjeti kupnje

Ovim se uvjetima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama.

NARUČIVANJE

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu.
Minimalni iznos internetske narudžbe je 500,00 kn (uključujući PDV).
Isporučitelj tj. Prodavatelj je Exotrade d.o.o. Kupac robe je posjetitelj internetske trgovine koji odabere barem jedan proizvod, stavi ga u košaricu, plati kreditnom karticom, e-bankingom, virmanom (uplatnicom) u banci (HP-u ili FINI) i pošalje narudžbu Prodavatelju, ili pošalje narudžbu pa artikl plati pouzećem (gotovinom prilikom dostave). Roba se smatra naručenom u trenutku kada Kupac odabere te potvrdi način plaćanja. Putem internetske trgovine www.liwrea.hr kupcu je omogućena kupnja svih proizvoda koji se nalaze na stranicama Prodavatelja.
Kupci mogu postati punoljetne osobe koje prihvaćaju naše uvjete poslovanja, što potvrđuju narudžbom artikala u internetskoj trgovini. Maloljetne osobe, potpuno ili djelomično nesposobne osobe mogu naručiti artikle samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.
Zadržavamo pravo na tiskarske pogreške. U slučaju pogrešne cijene ili teksta u internetskoj trgovini mjerodavna je cijena ili tekst koje će priopćiti operater tj. djelatnik Exotrade d.o.o.
Minimalna vrijednost narudžbe iznosi 500,00 kuna.
Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (HRK), s PDV-om. Istaknute cijene u internetskoj trgovini vrijede za kupnju putem interneta.

POTVRDA NARUDŽBE

Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-poštom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje.

PLAĆANJE

Naručene proizvode s troškovima dostave (ako ih ima), Kupac će Prodavatelju platiti pouzećem prilikom dostave robe ili virmanskom uplatom ili kreditnom karticom na internetskoj stranici prodavatelja preko 2Checkout Paymet Gateway-a s American Express, Diners, Visa, MasterCard ili Maestro karticama. U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

ODABERITE NAČIN PLAĆANJA

Plaćanje pouzećem: Iznos računa podmirujete u gotovini prilikom preuzimanja paketa.
Plaćanje kreditnim karticama: American Express, Diners, Visa, MasterCard, Maestro. Prilikom naručivanja putem interneta potrebno je navesti broj kreditne kartice i datum do kada ista vrijedi. Po isteku reklamacijskog roka teretit ćemo karticu iznosom prodajne cijene zadržanih artikala uvećane za iznos troškova otpreme i pakiranja.
Plaćanje virmanom: Iznos računa podmirujete uplatom na žiro račun Exotrade d.o.o.

DOSTAVA/ISPORUKA

UVJETI DOSTAVE

Naručene artikle isporučit ćemo kurirskom službom (KS). Isporuku ćemo izvršiti u roku 1 do 5 radnih dana od dana primitka uplate (virmansko plaćanje) ili od dana primitka narudžbe (plaćanje pouzećem ili kreditnim karticama).

Ukoliko ste od kurirske službe zaprimili obavijest o prispijeću pošiljke, možete ih nazvati i dogovoriti naknadnu isporuku. Moguće je da neki od naručenih artikala imaju produženi rok isporuke ili su rasprodani. Sve naručene artikle nastojat ćemo isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, zadržavamo pravo isporuke u više pošiljaka.

Isporuka kurirskom službom: Ukoliko ste odabrali ovu vrstu dostave, troškovi otpreme iznose 30,00 kn – bez ikakvih dodatnih troškova.
Kod odabira isporuke KS-om, primatelj je obvezan priopćiti točan broj mobilnog telefona radi pravodobnog informiranja o isporuci.

BESPLATNA DOSTAVA

Besplatna dostava za narudžbe iznad 1000,00 kn naručene vrijednosti robe (bez dostave) na području Grada Rijeke.

OSTALI UVJETI DOSTAVE

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu te je DPD uzima kao potvrdu o preuzimanju.
Ukoliko roba nije na raspolaganju, Prodavatelj će kupca obavijestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu. Odluči li se Kupac na otkazivanje narudžbe, prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje, uvećano za zatezne kamate.

REKLAMACIJE, ZAMJENE, POVRATI NOVCA

REKLAMACIJE

Kupljenu robu koju niste koristili imate pravo vratiti u roku od 14 dana od dana preuzimanja. Molimo da uz robu obavezno priložite reklamacijski obrazac jer u protivnom zaprimljenu reklamaciju nećemo biti u mogućnosti obraditi.

Molimo Vas da artikle koje ste zaprimili putem kurirske službe, a želite ih vratiti, vraćate preko iste KS. Troškove poštarine prilikom odašiljanja paketa s reklamiranim artiklima snosi Exotrade d.o.o. U slučaju zloporabe prava na reklamaciju ili prevelikog postotka/iznosa reklamacija u odnosu na zaračunatu robu kod pojedinog kupca, pridržavamo pravo na prekid daljnje suradnje.

Minimalna vrijednost narudžbe iznosi 150,00 kuna.

ZAMJENA

Ukoliko u zamjenu za vraćeni artikl naručujete isti u većoj ili manjoj konfekcijskoj veličini, zamjenski ćemo artikl isporučiti bez naplate troškova otpreme i pakiranja na području Grada Rijeke.

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Temeljem članka 72. Zakona o zaštiti potrošača potrošač ima pravo, ne navodeći za to razloge, jednostrano raskinuti ugovor i to u roku od 14 dana od dana predaje predmeta u posjed.

POVRAT NOVCA

Ako ste svoj paket platili pouzećem, iznos u visini prodajne cijene vraćenih artikala doznačit ćemo Vam na tekući račun ili poštom na kućnu adresu. Ukoliko ste artikle platili karticom, ona će biti terećena iznosom u vrijednosti zadržanih artikala i troškova otpreme.

PROMOTIVNE AKCIJE

Promotivne se akcije ne odnose na postojeće narudžbe i ne mogu se kombinirati s ostalim akcijama i popustima.

PRIGOVOR

Svoje prigovore u smislu članka 10. Zakona o zaštiti potrošača proslijedite na adresu:
Pletenci 20/C, 51000
Rijeka, Croatia
Mob: +385 98-635-822
ili putem elektroničke pošte na: info@exotrade.eu

IZJAVA O SIGURNOSTI KOD PLAĆANJA

2Checkout primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između 2Checkout sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.
Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.